Izvor: Radio 021, 14.Jan.2020, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Dva meseca nakon poplava, kanali uz Veneciji presušili

Kanali u Veneciji su skoro suvi i bez vode zbog pada vodostaja, samo dva meseca nakon plime koja je u novembru prošle godine poplavila veliki deo grada.

Gondole su skoro nasukane zbog drastičnog pada nivoa vode, kanali liče na blatnjave rovove, a saobraćaj je poremećen.

Venecija se u novembru 2019. suočila sa najvećim vodostajem u poslednjih pola veka, što stručnjaci smatraju direktnom posledicom klimatskih promena.

Jedan od simbola grada, Trg svetog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Marka, bio je potpuno poplavljen, voda je prodrla i u Duždevu palatu, a mnogi trgovci bili su primorani da zatvore svoje radnje. Više od dve trećine grada, ispresecanog kanalima, bilo je pod vodom, a šteta je procenjena na više od milijardu evra.



Autor: Fonet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.