VIDEO: Crveni meteoalarm u Hrvatskoj, poplavljen Zadar

Izvor: Radio 021, 11.Sep.2017, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Crveni meteoalarm u Hrvatskoj, poplavljen Zadar

U Hrvatskoj je proglašen crveni meteoalarm sa upozorenjem na delove Jadrana, nakon što su poplavljeni Zadar, Hvar i delovi Jadranske magistrale.

Nevreme koje je pogodilo Zadarsku županiju stvorilo je potpuni haos. Na udaru nije samo grad Zadar, nego i ostali delovi županije, piše “Indeks“. Poplavljene su ulice i podrumi, delovi Zadra su bez struje, nastava je odložena, a u Zadar se uputio celi državni vrh, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << s predsednicom Kolindom Grabar Kitarović i premijerom Andrejom Plenkovićem na čelu.

U pripravnosti je i 300 vojnika.

Na snimcima se mogu videti vodene bujice koje nose sve pred sobom, kako u Zadru, tako i u Tribnju u opštini Starigrad.

Osim toga, vojska je stavljena u stanje pune pripravnosti. Meteorolozi nemaju ohrabrujuće vesti kada je u pitanju prestanak padavina.

Obilne padavine su ranije pogodine najpre pogodile Zadar, gde je do sada palo više od 200 litara vode po kvadratnom metru, što je dva puta više od mesečnog proseka za septembar. Kako kiša neprestano pada od sedam sati ujutro, voda je u gradu izazvala velike probleme, pa su između ostalog, potopljene bolnica i trgovački centar Supernova, mnoge kuće i poslovni prostori.

Kako je je preneo zagrebački Jutarnji, posebno su potresni prizori potopljenog groblja. U gradu nema struje, telefoni ne rade, a voda iz slavine nije za piće. Hitne službe zatrpane su pozivima, izlazi se na intervencije, a Ministarstvo odbrane je saopštilo da je 300 vojnika i 13 teretnih kamiona u pripravnosti za slučaju da bude potrebe za dodatnom pomoći. Mladen Krstičević razgovaraće sa predstavnicima tamošnjih lokalnih vlasti. 







Autor: Beta/B92

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.