VIDEO: 11 mrtvih u nevremenu u Italiji, poplave oštetile Baziliku Svetog Marka

Izvor: Radio 021, 31.Okt.2018, 08:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: 11 mrtvih u nevremenu u Italiji, poplave oštetile Baziliku Svetog Marka

Snažna oluja tri dana je pravila probleme i štetu u Italiji, a veći deo Venecije je poplavljen.

Tokom oluje je zabeleženo 11 smrtnih slučajeva, veći deo Venecije je pod vodom uključujući Trg Svetog Marka, a poplava ugrožava i baziliku Svetog Marka. Bazilika je u potpunosti poplavljena i voda dostiže visinu od 90 cm.

"Bazilika je 'ostarila' za 20 godina u samo jednom danu, a možda sam i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << preoptimističan kad to kažem. Sve nam je teže, postaje nemoguće popraviti štetu posebno u doba klimatskih promena", izjavio je upravnik bazilike Karlo Teserin.

Italijanski mediji pišu da je bazilika poplavljena drugi put u ovom veku i ukupno peti put u svojoj hiljadugodišnjoj istoriji.

Šteta je prijavljena i u drugim italijanskim gradovima, a najteža situacija je u regiji Liguria gde je popustila brana u odmaralištu Rapalo. U ovom mestu su uništene brojne jahte, čamci, a veliku štetu je pretrpela i luka.

Poboljšanje vremenskih uslova se očekuje danas.



Autor: Agencije

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.