VENECIJA POD VODOM

Izvor: Kurir, 03.Dec.2010, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VENECIJA POD VODOM

VENECIJA - Više od polovine Venecije danas je poplavljeno, uključujući i Trg Svetog Marka u centru grada, zbog visoke plime, izazvane jakom kišom i snažnim vetrom. Voda je dostigla 1,36 metara iznad nivoa mora, što je najviše u ovoj godini, javlja DPA

VENECIJA - Više od polovine Venecije danas je poplavljeno, uključujući i Trg Svetog Marka u centru grada, zbog visoke plime, izazvane jakom kišom i snažnim vetrom. Voda je dostigla 1,36 metara iznad nivoa mora, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je najviše u ovoj godini, javlja DPA.

Venecija je sve češće poplavljena. Trg Svetog Marka je pod vodom više od 100 puta godišnje, dok je pre jednog veka bio poplavljen u proseku sedam dana u godini.

Predviđa se da bi Venecija mogla da potpuno nestane u roku od 100 godina, zbog topljenja leda na polovima i rasta nivoa okeana i mora, zbog globalnog otopljavanja.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Venecija pod vodom

Izvor: Glas javnosti, 04.Dec.2010, 07:36

VENECIJA - Više od polovine Venecije je poplavljeno, uključujući i Trg Svetog Marka u centru grada, zbog visoke plime, izazvane jakom kišom i snažnim vetrom...Voda je dostigla 1,36 metara iznad nivoa mora, što je najviše u ovoj godini, javlja DPA...Venecija je sve češće poplavljena. Trg Svetog...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.