VELIKA PLANA: Od Vlade Srbije 1.080.000 evra za sprečavanje poplava

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Sep.2018, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKA PLANA: Od Vlade Srbije 1.080.000 evra za sprečavanje poplava

Sredstva će biti iskorišćena za uređenje korita Krnjevačkog potoka

Vlada Republike Srbije izdvojiće 128.102.700 dinara, odnosno oko milion i 80 hiljada evra, za uređenje zemljišta radi sprečavanja poplava u Velikoj Plani.

, koji u sezoni velikih padavina plavi oranice u Krnjevu, Miloševcu i Lozoviku.

U opštinu je juče stigao izveštaj Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima u kojem se konstatuje da je projekat Hidrotehnički elaborat >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uređenja Krnjevačkog potoka sa nizvodnim slivom, koji je uradila lokalna samouprava, prihvaćen.

Od opštine se očekuje da reši imovinsko pravne odnose na parcelama oko korita potoka koje su sporne, pa da radovi počnu.

- Sa sredstvima za uređenje Krnjevačkog potoka, mi smo samo ove godine od Vlade Srbije dobili 289 miliona dinara, odnosno više od 2.400.000 evra za razne projekte. Za kopanje i uređenje bunara za vodu na izvorištu Trnovče dobili smo 124 miliona, za renoviranje stare zgrade policije sedam miliona, a za izgradnju nove zgrade vrtića i rad postojećeg vrtića 15.815.000 dinara – kaže Igor Matković, predsednik opštine.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.