Uvedena redovna odbrana od poplava na Tamišu i Neri

Izvor: RTS, 19.Jun.2020, 14:39

Uvedena redovna odbrana od poplava na Tamišu i Neri

Zbog značajnih padavina na delu sliva banatskih vodotoka, uvedena je redovna odbrana od poplava na delovima Nere i Tamiša, saopštilo je JVP Vode Vojvodine.
Na Tamišu su u odbrani levi i desni nasip od rumunske granice do Sečnja u ukupnoj dužini od 30,53 kilometara. Trenutni vodostaj je 392 santimetra, dok je granica redovne odbrane 340 centimetara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Na Neri se sprovodi odbrana na levom i desnom nasipu kod naselja Kusić, ukupne dužine 3,85 kilometara. Trenutni vodostaj je 200 santimetara, dok granica redovne odbrane iznosi 180 centimetara.
Prema izveštajima Republičkog hidrometeorološkog zavoda u narednim danima se očekuje porast vodostaja na obe reke.
U skladu sa Opštim i Operativnim planom za odbranu od poplava, uvedena su dežurstva, teren se redovno obilazi, a sve službe JVP „Vode Vojvodine" su spremne.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Neri i Tamišu uvedena odbrana od poplava

Izvor: Danas, 19.Jun.2020

Zbog velikih kiša na delu sliva banatskih vodotokova, uvedena je redovna odbrana od poplava na delovima Nere i Tamiša, saopštilo je JP "Vojvodinavode".

Nastavak na Danas...

Proglašena vanredna odbrana od poplava na Tamišu

Izvor: RTS, 20.Jun.2020, 11:56

Na reci Tamiš, na levom i desnom nasipu, od granice sa Rumunijom do Sečnja, proglašena je vanredna odbrana od poplava jer je vodostaj dostigao visinu od 542 santimetra. Ukupna dužina odbrambene linije na kojoj se sprovodi vanredna odbrana iznosi 30,53 kilometra, saopštile su Vode Vojvodine. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.