Izvor: RTS, 18.Avg.2020, 15:58

Upozorenje na veliku količinu padavina, ima li opasnosti od poplava

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na veliku količinu padavina u popodnevnim i večernjim satima u zapadnim, severnim i centralnim, a tokom noći i u istočnim krajevima Srbije. Iz "Srbijavode" za Tanjug kažu da nema opasnosti od većih izlivanja reka i da su korita velikih reka mirna.
Kako se navodi u izveštaju preduzeća "Srbijavode", na bujičnim vodotocima slivova gornjeg toka Zapadne Morave, Mlave i Peka sutra će, zbog zadržavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nestabilnog vremena sa kišom, vodostaji biti u većem porastu sa mogućnošću lokalnog izlivanja.

Moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode- obilne padavine, grad i olujni vetar, upozorava RHMZ.
Ponegde se očekuju i vremenske nepogode sa obilnim padavinama za kratak period i grad, a u zoni pljuska i sa jakim i olujnim vetrom.
Sutra se očekuje slično vreme - promenljivo oblačno i svežije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. 
Narandžasti meteo-alarm je na snazi u Vojvodini i zapadnoj Srbiji, dok je u ostatku zemlje žuto meteo-upozorenje.
 
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.