Upozoreni su: Evakuišite se, opasno je po život FOTO

Izvor: B92, 19.Okt.2023, 22:38

Upozoreni su: "Evakuišite se, opasno je po život" FOTO

Oluja Babet stigla je do obala Engleske, Škotske i Severne Irske.

Večeras su u priobalnim delovima tih zemalja na snazi upozorenja o teškim vremenskim uslovima.

Kako prenosi Skaj njuz, na pojedinim mestima istaknuta su i upozorenja opasnosti po život, a u gradu Brečinu u Škotskoj, stanovnicima je rečeno da se evakuišu.

Ukupno je više od 400 domova evakuisano zbog očekivanih poplava, a više od 4.000 objekata ostalo je bez struje zbog snažnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << olujnih udara.

Meteorološka agencija u Velikoj Britaniji izdala je crveno upozorenje za delove Škotske jer se očekuju velike padavine danas i sutra, kao i zbog mogućnosti velikih poplava opasnih po život, a AP je preneo da je poslednji crveni meteo-alarm u Britaniji izdat pre tri godine.

Vlasti drugih zemalja severne Evrope takođe su se pripremile za oluju koja dolazi sa istoka, a danski mediji su javili da će taj region pogoditi verovatno pogoditi najveće poplave u poslednjih 110 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vanredno stanju u Velikoj Britaniji: Stigla oluja Babet, evakuisano više stotina domova

Izvor: 24sedam.rs, 19.Okt.2023

Ukupno je više od 400 domova evakuisano zbog očekivanih poplava, a više od 4.000 objekata ostalo je bez struje zbog snažnih olujnih udara

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.