“Umetnost-solidarnost” – humanitarna akcija GSLU (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 06.Jun.2014, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Umetnost-solidarnost” – humanitarna akcija GSLU (VIDEO)

“Umetnost-solidarnost” naziv je humanitrane akcije koju je pokrenula Galerija savremene likovne umetnosti u Nišu u saradnji sa Gradom i medijima. Do sada je u prostorije galerije pristiglo više od 120 umetničkih dela, koja će biti prodata na aukciji u nedelju, 8.juna. Ceo prihod sa ove aukcije biće prosleđen postradalima u majskim poplavama.

Akcija “Umetnost–solidarnost” ulazi u svoj finiš, karakteriše je masovni odziv umetnika iz svih delova Srbije, a svoja dela donirao je i umetnik iz Makedonije. Umetnička dela, a njih je više od 120, biće ponuđena zainteresovanim kupcima na aukciji koju galerija organizuje u nedelju 8. juna.
Cene slika koje će se naći na aukcijskoj prodaji u Galeriji “Srbija” odredjivali su sami slikari koji su bili i donatori.
Aukcija će se održati u 19 sati. Oni koji to sebi mogu priuštiti moći će da kupovinom nekog umetničkog dela oplemene svoj dom, a uz to će ih kupljena slika podsećati na humanost koju su ispoljili onda kada je to bilo potrebno. Kako jednom reče Duško Radović “Proverite da li ste zaista dobar čovek, pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.”

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Humanitarna aukcija slika

Izvor: juGmedia, 07.Jun.2014, 13:22

NIŠ – Više od 150 umetničkih slika i grafika biće ponuđeno na humanitarnoj aukciji u Galeriji savremene likovne umetnosti koja počinje sutra u 19 časova. Sav prihod od prodaje umetničkih dela koje su donirali umetnici iz Srbije i okruženja biće uplaćen na račun za poplavljene. Početne...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.