Izvor: Glas javnosti, Beta, 30.Jul.2010, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubrzano sređivanje korita reke Jadar

 LOZNICA - Sanacija regulisanog donjeg toka Jadra kod Loznice, dugog šest kilometara, trebalo bi da bude okončana do završetka građevinske sezone, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Loznice Radomir Filipović.

Filipović je izjavio da su proletos započeti radovi od mosta u Jelavu do mosta u Kozjaku ubrzani u poslednjih desetak dana pošto su u međuvremenu prekidani zbog obilne kiše i poplava.

Vrednost radova >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je 58 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz kredita Svetske banke.

Filipović je kazao da bi potom trebalo da se uredi srednji tok Jadra, od mosta u Kozjaku do Draginca, čime bi se problem poplava konačno rešio.

"Regulacijom reke do Draginca više nijedna kuća ne bi bila ugrožena jer uzvodno prema Krupnju više nema nijednog stambenog objekta u zoni plavljenja", rekao je Filipović.

Za tu drugu fazu projekta regulisanja korita Jadra napravljen je projekat, a predstoji rešavanje imovinsko-pravnih odnosa i nalaženje novca, dodao je on.

Izlivanjem Jadra i okolnih tokova krajem juna je bilo poplavljeno više od 2.000 hektara oranica i 83 domaćinstva, a šteta je procenjena na 180 miliona dinara.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.