UVEDENA VANREDNA ODBRANA OD POPLAVA NA IBRU: Postavljeni džakovi sa peskom, dežurne ekipe na terenu

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2021, 18:39

UVEDENA VANREDNA ODBRANA OD POPLAVA NA IBRU: Postavljeni džakovi sa peskom, dežurne ekipe na terenu

Usled velikih padavina i tendencije porasta nivoa reke Ibar, Štab za vanredne situacije u Kraljevu odlučio je da uvede vanrednu odbranu od poplava na ovoj reci.

- Džakovi sa peskom postavljeni su u Konarevskom i u Žičkom polju gde se nalaze bunari kraljevačkog "Vodovoda", bunari su sigurni i za sada nema opasnosti da voda prodre u njih - izjavio je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva i komandant Štaba >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za vanredne situacije.

Sve službe Javnog vodoprivrednog preduzeća "Srbijavode" i nadležnih vodoprivrednih preduzeća nalaze se na terenu sa mehanizacijom, uvedena su dežurstva, prate se kretanje i promena nivoa vode, a kontroliše se i stanje na odbrambenim linijama.

Na mernom mestu u Lopatnici (Lakat), reka Ibar je sa uobičajenih 60 santimetara, u sredu u 7 časova ujutru dostigla visinu od 187 centimetara, a sada raste u proseku 6 santimetara na sat tako da se, prema informacijama "Srbijavoda", veliki talas očekuje uveče, oko 22 časa.

Poplavni talas koji, inače, stiže sa područja Kosova i Metohije, najveća je pretnja u opštini Raška, gde se Ibar već izlio na nebranjene zone.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.