U trsteničkim selima saniraju posledice izlivanja reke

Izvor: RTS, 11.Jun.2019, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U trsteničkim selima saniraju posledice izlivanja reke

Posle dezinsekcije i deratizacije, u atarima sedam sela trsteničke opštine koja su prethodnih dana pretrpela štetu od bujičnih vodotokova danas se krenulo i sa dekontaminacijom zemljišta.
Meštani sedam sela pogođenih poplavama još uvek prijavljuju štete na usevima i objektima, pa su komisije za poljoprivredu i štete na putevima još uvek na terenu.

Prema prvim procenama bujični >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vodotokovi oštetili su 60 kuća, 150 pomoćnih objekata, 4 škole, 10 seoskih mostova, 10 kilometara kalometara kategorisanih i 160 kilometara lokalnih puteva. Poplavljno je i 2300 hektara oranica, što je samo u poljoprivredi šteta od 400 milona dinara.
U Donjoj Ribniku Crnišavska i Odžačka reka poplavile su nekoliko kuća i 150 hektara useva. Gotovo stopostotnu štetu pretrpelo je domaćinstvo Maksić.
U Gornjem Ribniku oštećeno je više domaćinstava. Voda je prodrla u nekoliko kuća, poplavila bašte i njive u priobalju Zapadne Morave.
Teško je bilo u slivu Riljačke reke, u selima na levoj obali Zapadne Morave. Posebno u Selištu koje je plavljneo u tri navrata i gde je voda prodrla u 70 od ukupno 180 domaćinstava.
Bujice su nanele štetu i u Velikoj i Maloj Drenovi, Stragarima, Poljni i Riljcu.
Probleme sa Riljačkom rekom, meštani ovih sela imali su poslednji put pre dvadeset godina.
 
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.