U odronima i poplavama u Avganistanu poginula 191 osoba

Izvor: B92, 10.Feb.2017, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U odronima i poplavama u Avganistanu poginula 191 osoba

Kabul -- Najmanje 191 osoba je stradala, a 300 ljudi je povređeno u odronima i poplavama koji su prošle nedelje pogodili Avganistan, saopštili su zvaničnici te zemlje.

Prema navodima avganistanskog ministarstva za upravljanje prirodnim katastrofama, odrone i poplave izazvao je obilan sneg koji je pao u 32 provincije u zemlji, a najteže je pogođena provincija Nuristan, u kojoj je stradalo 68 osoba.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Snežne padavine oštetile su i brojne kuće, a mnogi stanovnici ostali su zatrpani u svojim domovima, dodali su zvaničnici, navodeći da su spasilačke ekipe ove nedelje pojačale akcije usled nešto boljih vremenskih uslova.

Vlasti su navele da je povređeno najmanje 300 ljudi, a više od 500 njih je spaseno, dok je porodicama koje su ostale bez domova u provinciji Nuristan helikopterima dostavljena humanitarna pomoć u vidu hrane i novca.

Planinske oblasti na severu Avganistana svake godine pogađaju odroni koji odnose mnogo žrtava zbog slabe opremljenosti spasilačkih ekipa.

Avganistan je jedna od najsiromašnijih zemalja na svetu uprkos milijardama dolara međunarodne pomoći koja stiže od pada talibanskog režima 2001. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Skoro 200 Avganistanaca stradalo u odronima i poplavama

Izvor: N1 televizija, 10.Feb.2017

Najmanje 191 osoba je stradala, a 300 je povređeno u odronima i poplavama koji su tokom protekle nedelje pogodili Avganistan, saopštili su zvaničnici te zemlje...Prema navodima avganistanskog ministarstva za upravljanje prirodnim katastrofama, odrone i poplave izazvao je obilan sneg koji je pao u...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.