Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jun.2019, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U odbrani od poplave 280 kilometara obala na Dunavu, Tisi, Begeju, Tamišu...

Na području Vojvodine od jutros je u redovnoj odbrani od poplava ukupno 280 kilometara odbrambenih linija na Dunavu, Tisi, Begeju, Tamišu, Кarašcu i Nadeli, saopštilo je Javno vodoprivredno preduzeće "Vode Vojvodine".

U saopštenju se navodi da reka Brzava opada, te je odbrana tamo ukinuta, ali je uvedena na novim deonicama Dunava i Tise i na 2,3 kilometra reke Nadele.

Zbog velike količine kiše znatno iznad proseka, uvedena je i odbrana od poplava >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od unutrašnjih voda.

Na lokacijama gde ima najviše problema vodoprivredna preduzeća su po nalogu JVP "Vode Vojvodine" prošlog vikenda angažovala svu mehanizaciju kojom čiste kanale.

Pojedine pumpe rade danonoćno, a po potrebi anagažuju se i mobilni agregati, navode iz tog preduzeća.

To preduzeće je ponovilo da odvođenje suvišnih voda iz naseljenih mesta nije u nadležnosti JVP "Vode Vojvodine" nego lokalnih komunalnih preduzeća.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.