U mnogim gradovima BiH proglašeno vanredno stanje zbog poplava

Izvor: Beta, 14.Maj.2019, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U mnogim gradovima BiH proglašeno vanredno stanje zbog poplava

U mnogim gradovima u Bosni i Hercegovini proglašeno je vanredno stanje zbog poplava, a kiša koja i dalje pada stvara probleme gradjanima.Mnogi putevi su u prekidu, a udari bure rano jutros su u Mostaru lomili stabla, zaustavljali automobile i pričinili značajnu materijalnu štetu.U Banovićima je zbog poplava proglašeno stanje prirodne nesreće, dok je u Tesliću i Prijedoru juče proglašeno vanredno stanje odbrane od poplava.Vodostaj Une i Save u Kozarskoj Dubici i dalje je ispod kote redovne mere odbrane od poplava, potrvdjeno je iz civilne zaštite.Vodostaj Une iznosi 343 centimetra i raste pet centimetara na sat, dok je vodostaj Save664 centimetra.Vodostaj Bosne u Modriči jutros je iznosio 200 centimetara i niži je za 100 centimetara od kote redovne odbrane od poplava.U Bihaću su u protekla 24 sata izmerene padavine od 53 litre po metru kvadratnom, što ukupno od nedjelje 12. maja iznosi 137 litara po metru kvadratnom.U poplavnom delu reke Vrbanje, na području Banjaluke i Čelinca, zaplavljeno je 50 domaćinstava, a evakuisano 15 osoba.U Banjaluci je i dalje na snazi vanredno stanje u šest mesnih zajednica. U banjalučkim školama danas nema nastave. Zbog podzemnih voda, voda je u pojedinim domaćinstvima ušla u podrume kuća.Proglašena je vanredna situacija na čitavom toku reke ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

NAJDRAMATIČNIJI PRIZORI POPLAVA U mnogim mestima vanredno stanje, reke se izlivaju, a tek se očekuje VRHUNAC VODENOG TALASA (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 14.Maj.2019

Vetar sa jakim olujnim udrima koji je pravio probleme u Zagrebu proteklih dana, ali i u Mostaru i još nekim gradovima Hrvatske i BiH je oslabio, ali majske kiše ne prestaju u celom regionu, neka mesta su već poplavljena, a na nekim rekama u obe države vrh vodenog talasa se tek očekuje tokom dana.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.