U Paraćinu poplavljeno 1.200 kuća

Izvor: B92, 25.Maj.2014, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Paraćinu poplavljeno 1.200 kuća

Paraćin -- U poplavama koje su pogodile Paraćin, 1.200 domaćinstava ostalo je bez ikakve imovine, pošto su im kuće bile potpuno poplavljene.

Na ostalim poplavljenim objektima u gradu, šteta je takođe ogromna i vidljiva na svakom koraku. U ovaj grad redovno stiže humanitarna pomoć, ali će biti potrebno još mnogo vremena i sredstava da se život vrati u normalne tokove.

Gotovo apokaliptične slike mnogih paraćinskih ulica najbolje svedoče o razmerama katastrofalne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poplave koju su preživeli meštani ovog grada. U porodičnim kućama u naseljima Centar 5, Dankovo i Vrpčane koja su najteže pogođena poplavom, 15. maja vodila se borba za život.

1.200 domaćinstava u ovom gradu, više dana bilo je potpuno pod vodom, a koja je dostizala visinu i do 3 metra. Sva njihova imovina, koju su sticali čitavog života, potpuno je uništena, a zamenili su je mulj, krš i prašina.

U Paraćinu ovih dana svi rade danonoćno. Uklanja se najkrupniji otpad, na terenu su i jednice Vojske Srbije koje dezinfikuju objekte koji su u međuvremenu raščišćeni. Snabdevanje strujom je stablino, vode ima, ali još uvek nije za piće. Humanitarna pomoć u Paraćin stiže svakodnevno, ali će biti potrebno još mnogo vremena i sredstava da se život vrati u normalne tokove.

Saša Paunović, predsednik opštine, kaže da je u Paraćinu poplavama bilo pogođeno 40 odsto teritorije te opštine, odnosno oko 21.500 stanovnika. Šteta je ogromna, ali je kako kaže, u ovom trenutku prioritet, da se u što kraćem roku ljudi, a njih ima oko 4.000, koji ne mogu da se vrate u svoje domove, zbrinu, i da im se omoguće pristojni uslovi za život.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.