U Malom Zvorniku rešen dugogodišnji problem poplava

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 17:48

U Malom Zvorniku rešen dugogodišnji problem poplava

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je danas Mali Zvornik povodom završetka izgradnje kanalizacione mreže.

Kanalizaciona mreža rešava dugogodišnji problem plavljenja objekata u užem centru opštine.

Đerlek je poručio da je Ministarstvo tokom prošle godine izdvojilo 6,5 miliona dinara za opštinu Mali Zvornik, dok je za Mačvanski okrug za ukupno pet projekata u četiri opštine izdvojeno 12,2 miliona dinara.

"Dogovorili smo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nastavak saradnje i očekujemo da apliciraju sa novim projektima, budući da se Mali Zvornik nalazi u kategoriji devastiranih opština", rekao je on.

Kako se navodi u saopštenju resornog ministarstva, za projekat kanalizacione mreže u Malom Zvorniku izdvojeno je 5,7 miliona dinara, što će pre svega će uticati na zaštitu životne sredine, kroz razdvajanje fekalne i atmosferske kanalizacije i daljim odvođenjem vode i u perspektivi sprečiti pojavu poplava.

To se pre svega odnosi na zgradu biblioteke, koja je bila najugroženija zgrada u ovom delu opštine. Predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić rekao je da su za pola godine u saradnji sa Ministarstvom realizovana dva projekta.

"Samo formiranje Ministarstva za ravnomerni regionalni razvoj pokazuje da država vodi računa o malim sredinama kao što je naša. Ministar Đerlek je drugi put za šest meseci u Malom Zvorniku što govori o posvećenosti", rekao je on.

Benefit od završetka radova na kanalizacionoj mreži osetiće oko 3.500 građana Malog Zvornika, kaže se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Malom Zvorniku rešen dugogodišnji problem poplava, Đerlek u poseti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2024

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je danas Mali Zvornik povodom završetka izgradnje kanalizacione mreže koja rešava dugogodišnji problem plavljenja objekata u užem centru opštine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.