U Lučanima šteta 217 miliona dinara

Izvor: B92, 30.Maj.2014, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Lučanima šteta 217 miliona dinara

Lučani -- Predsednik opštine Lučani izjavio je da je zbog padavina i poplave oštećeno oko 50 domaćinstava i 24 privredna subjekta u kojima je zaposleno oko 1.500 radnika.

Prema rečima Mladomira Sretenovića, preliminarna šteta na stambenim, pomoćnim i poslovnim objektima ugoženim vodenim bujicama i klizištima iznosi 15,5 miliona dinara.

"Oštećenje na usevima su prema preliminarnim rezultatima procenjena na 134 miliona, a njih su prijavila 1.089 domaćinstva", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naveo je on dodajući da je u ovdašnjim selima poplavljeno oko 400 hektara oranica.

Sretenović kaže da je vodena stihija oštetila 16 mostova i propusta, a prema preliminarnim rezultatima šteta iznosi oko dva miliona dinara.

"Velika oštećenja pretrpeli su putevi prvog i drugog reda, a prema izveštaju komisije oštećenja su procenjena na 9,3 miliona dinara", istakao je Sretenović dodajući da su saobraćajnice stradale na 21 mestu.

Klizišta i odroni su takođe nacinili štetu putnoj infrastrukturi i ona iznosi 4,5 miliona dinara, ali, kako je rekao, očekuje se mišljenje stručnih timova CIP-a i IMS-a.

"Procena oštećenja na privrednim subjektima trajaće i u narednim danima. Za sada je konstatovano da je u preduzeće 'Milan Blagaojević' Namenska šteta procenjena na 52 miliona dinara", naglasio je prvi čovek opštine Lučani.

Pripadnici ABHO jedinice iz Kruševca započeli su dekontaminaciju u Dljinskom polju i svim prostorima koje su zahvtile poplave.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.