U Kentakiju 25 žrtava poplava epskih razmera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2022, 09:10

U Kentakiju 25 žrtava poplava epskih razmera

Broj poginulih u poplavama izazvanim padavinama "epskih razmera" u istočnom Kentakiju porastao na najmanje 25, a pod vodom su brojne kuće i saobraćajnice, saopštile su lokalne vlasti i upozorile da bilans žrtava, po svemu sudeći, nije konačan.

Policija i trupe Nacionalne garde, uključujući spasilačke ekipe iz susednih država, koristile su helikoptere i čamce da spasu desetine ljudi iz poplavljenih kuća i vozila u regionu Apalačkih planina u Kentakiju, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Rojters.

Na snimku lokalnih medija se vidi kako je poplavni talas dopro do krovova kuća i pretvorio saobraćajnice u reke.

"Ovo nije gotovo. Dok tragamo i spašavamo ugrožene, suočavamo se sa stvarnom opasnošću", rekao je guverner Endi Bešir na jutarošnjoj konferenciji za novinare.

Pod vodom je najveći deo Džeksona, grada sa 2.200 žitelja, udaljenog oko 160 kilometara jugoistočno od Frankfora, glavnog grada države Kentaki, rekao je Bešir.

"Stotine kuća, bašti i preduzeća je pod više vode nego što mislim da je bilo ko od nas ikada video u toj oblasti. Ovo je prosto razorno", rekao je guverner Endi Bešir.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"OVO JE PROSTO RAZORNO" Najmanje 16 žrtava EPSKIH POPLAVA u Kentakiju: Stotine kuća pod vodom, putevi pretvoreni u REKE (FOTO)

Izvor: Blic, 30.Jul.2022

Broj poginulih u poplavama izazvanim padavinama "epskih razmera" u istočnom Kentakiju porastao na najmanje 16, a pod vodom su brojne kuće i saobraćajnice, saopštile su lokalne vlasti i upozorile da bilans žrtava, po svemu sudeći, nije konačan.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.