U Evropi zima, sneg i poplave, u Japanu proleće: Procvale trešnje 10 dana ranije! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 18.Mar.2018, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Evropi zima, sneg i poplave, u Japanu proleće: Procvale trešnje 10 dana ranije! (FOTO)

Proleće je zvanično stiglo u Tokio, gde je državna meteorološka agencija oglasila da su trešnje pocele da cvetaju, pokrenuvši niz proslava.

Cherry Blossom River, Kyoto, Japan pic.twitter.com/UE4ApyJddT

Stručnjaci meteorološke agencije koji posmatraju trešnje hrama Jasukuni, utvrdili su da su se prvi cvetovi pojavili devet dana ranije nego inače, navodi Hina.

A new cherry tree species was >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << discovered in Ibaraki, Japan for first time in 100 years. It has been named Kumanozakura and blooms about a month earlier than other common species. ? #ScienceSunday https://t.co/vB0hwhOP6G

Tokom dve nedelje, koliko traje cvetanje, na ulici, u školama i hramovima slavi se dolazak proleća u znaku ružicasto-bele boje trešnjinog cveta.

"Blage temperature krajem februara i pocetkom marta ubrzale su otvaranje cvetnih pupoljaka", rekao je novinarima zvaničnik meteorološke agencije u hramu Jasukuni, u središtu japanske prestonice, prenosi N1.

Službeni dolazak proleća u Tokio tema je svih naslovnih strana japanskih medija, a meteorološke agencije se takmiče u predviđanjima za druge velike gradove u zemlji.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.