U Cazinu proglašeno stanje prirodne nesreće

Izvor: Cafe.ba, 12.Sep.2014, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Cazinu proglašeno stanje prirodne nesreće

CAZIN - Opštinski štab Civilne zaštite Cazin danas je na vanrednoj sjednici donio odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće na području ove opštine zbog nezapamćenih poplava i aktiviranja velikog broja klizišta.

Utvrđen je set mjera koje je neophodno preduzeti s ciljem normalizacije stanja, javljaju lokalni mediji.

Said Mujić, šef Službe Civilne zaštite Cazin, rekao je da je sreća da nije bilo ljudskih žrtava, te da je na sjednici doneseno nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << mjera, među kojima i da će maksimalno biti angažovani ljudstvo i materijalno-tehnička sredstva.

"Pošto se prognoziraju nove padavine, naredba je da budu preduzete preventivne mjere i da se sagleda gdje se može intervenisati da se spriječi plavljenje objekata. Ekipe Civilne zaštite i vatrogasci su i danas na poplavljenim područjima", rekao je Mujić i dodao da se voda još nije povukla.

Od sinoć je zabilježeno desetak klizišta, a najteža je situacija u mjesnim zajednicama Tržačka Raštela i Pjanići.

Rijeke Korana i Mutnica u Mjesnoj zajednici Tržačka Raštela izlile su se na poljoprivredne površine, a poplavljeno je i 10 stambenih objekata.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

U Cazinu proglašeno stanje prirodne nesreće

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Sep.2014

CAZIN - Opštinski štab Civilne zaštite Cazin danas je na vanrednoj sjednici donio odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće na području ove opštine zbog nezapamćenih poplava i aktiviranja velikog broja klizišta...Utvrđen je set mjera koje je neophodno preduzeti s ciljem normalizacije stanja,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.