U Banjaluci proglašeno vanredna situacija

Izvor: Beta, 06.Avg.2014, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Banjaluci proglašeno vanredna situacija

BANJALUKA, 6. avgusta 2014. (Beta) - Na području Banjaluke u sredu je proglašena vanredna situacija zbog velikih padavina i problema koje su one prouzrokovale.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović izjavio je da su u porastu vodostaji reka Vrbas i Vrbanja i da preti opasnost da bude provaljen nasip u naselju Česma.

Na području Banjaluke od utorka je poplavljeno više stambenih i poslovnih objekata, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << je klizište zatrpalo jedu kuću u naselju Potok ali nije bilo povredjenih.

Veliku štetu voda je napravila i na olimpijskom bazenu, kao i na poslovnim objektima u nekadašnjem "Incelu".

Poplavljeni su i delovi banjalučke Univerzitetske bolnice. Oštećeni su sala za kataterizaciju srca, dnevna onkološka bolnica, podzemni koridori, tehnička etaža, nezavršeni deo prvog sprata i podrum Centralnog medicinskog bloka, delom porodilište, podrum nezavršenog južog krila i hirurgija.

Teška situacija je i u pojedinim opštinama u Federaciji BiH, posebno u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom i Sarajevskom kantonu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.