U Banjaluci poplavljeno 240 objekata

Izvor: Radio 021, 07.Avg.2014, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Banjaluci poplavljeno 240 objekata

U Banjaluci je evidentirano 247 objekata zahvaćenih najnovijim poplavama, a oko 60 objekata izloženo je ozbiljnim klizištima, pa će neki od ugroženih gradjana morati da budu evakuisani.

Posle sednice Štaba za vanredne situacije u tom gradu, rečeno je da se mora učiniti sve na normalizaciji stanja u pojedinim naseljima, ugroženim najnovijim poplavama, bujičnim vodama i klizištima.

Premijerka RS Željka Cvijanović rekla je da je razgovarano o sredjivanju terena posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << poplava, kao i o tome kako preduprediti slične situacije. Kako je kazala, sada se ponovo mora ići u procenu šteta, a nove poplave smatraće se kontinuitetom majskih vremenskih nepogoda, da bi se koristila sredstva po već usvojenom zakonu o Fondu solidarnosti za obnovu RS.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović je podsetio da je juče u tom gradu proglašeno vanredno stanje i ponovio da sitni vodotoci i bujične vode prave probleme u nekim područjima Banjaluke, a ne vode Vrbasa i Vrbanje, pa očekuje stabilizaciju stanja.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.