Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Nov.2019, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Austriji zbog snega i poplava uništene kuće, odsečena sela

Zbog velikog snega i pretećih poplava od nabujalih reka i jezera na jugu Austrije zatvorene su škole i odsečena neka sela.

Austrijska novinska agencija APA javila je danas da su u klizištu u Bad Gaštajnu, južno od Salcburga uništene dve kuće noćas i da su zatrpane dve žene koje su izvučene i prebačene u bolnicu. Jedna od žena spasena je brzo a druga tek posle nekoliko sati.

U Gurktalu u Koruškoj oko 70 vatrogasaca moralo je da evakuiše stanovnike >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 15 zgrada zbog nabujale reke Gurk.

U drugim mestima u južnoj Austriji nekoliko sela je odsečeno zbog jakih snežnih padavina. Škole su danas zatvorene u više mesta u tom delu zemlje a helikopteri nadleću okolne planine pazeći na moguće lavine.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.