Tropska oluja Kristobal preti jugoistoku SAD

Izvor: VOA, 07.Jun.2020, 09:40

Tropska oluja Kristobal preti jugoistoku SAD

Tropska oluja Kristobal, koja se kreće prema jugoistoku SAD, već je uzrokovala tornado na Floridi i jake kiše i poplave u Meksiku i Centralnoj Americi.  Očekuje se da udari u kopno SAD u nedelju uveče, ali se procenjuje da neće prerasti u uragan. U tornadu u Orlandu, Floridi, nije bilo povređenih, ali je oboreno drveće i nestalo je struje. Centar za uragane prognozira da će tropska oluja izazvati jake kiše na potezu od istočnog Teksasa do Floride. Guverner Luizijane, države koju je mnogo puta stradala u naletu uragana, proglasio je vanredno stanje uoči potencijalnog udara tropske oluje. "Vreme je da napravite planove za hitne situacije koji ovog puta treba da uklljuče i maske i dezinfekciona sredstva, s obzirom na to da se i dalje borimo sa pandemijom koronavirusa", saopštio je Džon Bel Edvards. U nekim predgrađima Nju Orleansa nadležni su pozvali na dobrovoljnu evakuaciju zbog opasnosti od olujnih talasa i poplava.    

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TORNADO NA FLORIDI, POPLAVE U MEKSIKU Tropska oluja Kristobal preti jugoistoku SAD

Izvor: Blic, 07.Jun.2020

Tropska oluja Kristobal, koja se kreće prema jugoistoku SAD, već je prouzrokovala tornado na Floridi i jake kiše, kao i poplave u Meksiku i Centralnoj Americi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.