Tri žrtve poplava usred talasa vrućine u SAD

Izvor: N1 televizija, 13.Avg.2016, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri žrtve poplava usred talasa vrućine u SAD

Ogromne poplave bez presedana pogodile su američke države Luizijanu i Misisipi, na jugu SAD, gde spasilačke ekipe non-stop rade, javili su u subotu uveče lokalni mediji u SAD i dodali da su tri osobe stradale u tim poplavama.

Guverner Luizijane Džon Bel Edvards opisao je bujice vode kao "poplave bez presedana" na jugu te države, gde je proglašeno vanredno stanje jer se nevreme očekuje i narednih dana. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Prema njegovim rečima, oko 1.000 stanovnika je privremeno moralo da napusti svoje domove. Oni su evakuisani helikopterima.

U toj američkoj državi su preminule tri osobe.Glavni putevi oko Baton Ruža su pod vodom, dok su stanovnici tog grada blokirani u svojim domovima očekujući prvu pomoć spasilačkih ekipa.

Lokalni mediji su javili da je oko 7.500 domaćinstava ostalo bez struje.

Talas poplava dolazi u trenutku toplotnog talasa s visokom vlažnošću na severoistočnoj obali SAD. U Njujorku i Filadelfiji, dva grada na čijem području živi nekoliko desetina miliona stanovnika, predviđa se temperatura do 43 stepena tokom vikenda, navode meteorolozi.

Talas vrućine će obuhvatiti države od jugozapada, Ohaja i Teksasa, do Zapadne Virdžinije, a pogodiće i Vašington, Merilend, kao i Boston i Konektikat na severoistoku.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.