Trava pokriva bedem

Izvor: Glas javnosti, 30.Jun.2009, 04:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trava pokriva bedem

BAČKA PALANKA - Vodoprivredno društvo „Dunav“ iz Bačke Palanke traži da se hitno pokosi trava sa svih odbrambenih nasipa na Dunavu, Tisi, Tamišu, kanalima DTD i drugim vodotokovima u Vojvodini i Srbiji jer ugrožava odbranu od poplava. Direktor VD „Dunav“ Miroslav Stanić upozorava da trava na nasipu pored Dunava kod Bačke Palanke, čiji vodostaj je u porastu, ugrožava čvrstinu bedema i može izazvati kolaps u njegovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << održavanju.

Nabujali LJubostinja, Kolubara i Jadar

VAQEVO - Štab za zaštitu od elementarnih nepogoda u Valjevu doneo je juče odluku o vanrednoj odbrani od poplava na reci Qubostinji, u kojoj će učestvovati i komunalne javne službe i vojska.

Posle obilnih padavina proteklih dana zabeležen je visok vodostaj zbog čega je u slivu korita reke Qubostinje ugroženo nekoliko hiljada domaćinstava, kao i fabrike „Krušik“, „Nova Srbijanka“, garnizon Vojske Srbije u Valjevu i drugi koji su takođe preduzeli vanredne mere od poplava.

Reka Kolubara presekla je put Veselinovac - Valjevska Loznica i već su preduzete mere da se nasipanjem sa 120 kubnih metara šljunka put osposobi za saobraćaj. Izlila se reka Tamnava i podzemne vode su poplavile više od dve hiljade oranica sa žitaricama i povrćem. I u Osečini preti izlivanje reke Jadar, pa se preduzimaju mere zbrinjavanja stanovništva.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.