Toplovod Obrenovac počeo sa hladnim probama

Izvor: Studio B, 05.Avg.2014, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toplovod Obrenovac počeo sa "hladnim probama"

JKP "Toplovod Obrenovac" započeo je punjenje daljinskog sistema grejanja i takozvane "hladne probe", kako bi se spremno dočekala grejna sezona i otklonili kvarovi, saopštila je Opština Obrenovac.

Kako se podseća u saopštenju, usled majskih poplava JKP Toplovod ""Obrenovac"" pretrpelo je ogromne štete, a direktor tog preduzeća Boris Ivković rekao je da je otpočeto punjenje prve magistrale.

"Ovog momenta >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je prva magistrala puna i podižemo pritisak u sistemu kako bi otkrili eventualne havarije. Imamo 400 kilometara mreže i sistemom eliminacije pronalazimo gde je kvar pod zemljom", rekao je Ivković.

Dodajući da ne postoji druga metoda ispitivanja sem takve, Ivković je objasnio da nadležni sistem pune selektivno, dižu pritisak, prate da li negde ima gubitaka u sistemu i eventualno lociraju i selektuju problematične tačke.

"Za sada ide bez problema na primarnom krugu. Važno je da građani znaju da se ne očekuje prodor u sekundarni krug, ali mi smo obavestili građane da osiguraju svoje instalacije u kućama i stanovima", rekao je Ivković koji je apelovao na obrenovčane da ili vrate radijatore u prostorije ili na drugi način osiguraju sistem grejanja u objektima.

Kako je objasnio, najbolje je da se radijatori vrate jer postoji mogućnost da su glavni ventili u šahtama oštećeni, a krajnji rok kada kućne instalacije moraju da budu obezbeđene 15. avgust..

Ivković je dodao da JKP Toplovod ne snosi odgovornost za kućne instalacije i da je svako odgovoran za svoj stambeni ili poslovni objekat i da ga obezbedi od prodiranja vode iz toplovodnih instalacija.

Više od 90 odsto postanica JKP Toplovod je bilo pod vodom, a očekuje se isporuka i remont više od 300 pumpi kako bi se vratile podstanice u stanje pre poplave.

Toplovod je poplavljenim obrenovčanima omogućio da se u narednih godinu dana isključe i potom besplatno priključe na daljinski sistem grejanja, podseća se u saopštenju.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Ubrzani radovi u obrenovačkim vrtićima kako bi se deca što pre vratila u njih

Izvor: 24sata, 06.Avg.2014, 11:18

Radovi na rekonstrukciji i saniranju štete u obrenovačkim vrtićima su intenzivirani kako bi se deca što pre vratila u njih, s obzirom da su ti objekti pretrpeli ogromne štete u majskim poplavama, saopštila je danas opština Obrenovac...- Štete na našim objektima su ogromne i bez obzira da li...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.