Teško se otklanjaju posledice nevremena u domaćinstvima

Izvor: RTS, 18.Jun.2020, 16:35

Teško se otklanjaju posledice nevremena u domaćinstvima

Nevreme, koje je pre dva dana pogodilo pojedine delove zemlje, izazvalo je veliku materijalnu štetu u delovima Moravičkog i Rasinskog okruga i gradu Kragujevcu, najviše na infrastrukturi i u domaćinstvima. Mehanizacija javnih i komunalnih preduzeća radi na sanaciji puteva i infrastrukture.
Porodica Živić iz kragujevačkog naselja Bresnca, drugi dan iznosi  vodu iz podruma koji je preksinoć poplavljen. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Sličo je i u komšiluku- mulj i voda u dvorištima, garažama, na ulicama.

" Podrum je prepun robe koja je, naravno, posle svega ovoga uništena. Postavlja se pitanje dokle, hoće li tome doći kraj," zabrinuta je Branka Živić.
Radiša Živić dodaje da još ima vode, moraće sve stvari da izbaci, da opere i dezinfikuje podrum.
Oko 40 litara kiše po kvadratnom metru, koliko je za manje od sata palo u Kragujevcu, napravilo je veliku materijaln štetu u rubnim delovima grada. Izlila se kišna kanalizacija, Ilićevski i Bresnički potok. Slično je, kažu meštani tih naselja, bilo i pre 6 godina.
" Nije mogla da primi cev, upalo je nešto tamo, vidite, gledajte šta bacaju ljudi," žali se Jugoslav Simonović.
 Procenjuju se štete i u čačanskom i trsteničkom kraju gde je u nekoliko opština proglašena vanredna situacija. Reke i bujični potoci oštetili su puteve i mostove, poplavili oranice, povrtnjake. Voda je ušla u ambare, štale, domaćinstva.
U svim mestima pogođenim poplavama radi se na sanaciji štete - pre svega na putnoj infrastrukturi.
 Andreja Ilić, JKP Šumadija Kragujevac, navodi da je  deo ulica već vraćen u prvobitno stanje, u ostalima se postavlja kameni materijal i vraća podloga.
Posledice poplava se procenjuju. U Trsteniku dezinfekciju  ugroženih  područja uradiće pripadnici Vojske Srbije,  komisije popisuju štete na nekategorisanim putevima u dragačevskom kraju.

Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.