Tanasković: Riješićemo problem sa regulacijom rijeka na teritoriji Novog Pazara

Izvor: SandzakPress.net, 07.Sep.2023, 17:16

Tanasković: Riješićemo problem sa regulacijom rijeka na teritoriji Novog Pazara

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković posetila je danas Novi Pazar i tom prilikom najavila da će uskoro početi radovi na regulaciji reka na teritoriji tog grada, što će obezbediti zaštitu od poplava u narednom periodu. “Radujem se što danas mogu da saopštim vest na koju građani Novog Pazara dugo čekaju – reč je o rešavanju višedecenijskog problema kojim se niko do sada nije bavio na pravi način. Planirano je da u novembru počne realizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << radova na dodatnoj regulaciji reka na teritoriji Novog Pazara”, izjavila je Tanasković. Ministarka je obišla lokacije gde će biti realizovani radovi. “Početkom ove sedmice raspisan je tender za izvođače radova. Procenjena vrednost radova je 25 miliona evra, a okvirni rok za završetak je 20 meseci”, objasnila je Tanasković. Ministarka je naglasila da je svima poznato da je Novi Pazar samo ove godine pretrpeo velike štete u dva poplavna talasa – u januaru i junu, te da se nada da će se zahvaljujući realizaciji ovog projekta prevenirati ponovnu pojavu ovakvih šteta, naglasila je ministarka Tanasković. “Zbog opasnosti od poplava sa kojom se suočava ovo područje uspeli smo da u projekat Integrisanog razvoja koridora reke Save i Drine dodatno ubacimo, iako nije bilo prvobitno predviđeno, i Novi Pazar”, rekla je Tanasković. U cilju unapređenja zaštite od poplava, infrastrukture grada Novog Pazara i omogućavanja prekogranične saradnje u oblasti voda na rečnim koridorima Raške, Jošanice i Trnavice na teritoriji opštine Novi Pazar biće realizovani radovi koji se odnose na dodatnu regulaciju tih reka, navela je. “Planirani su radovi na regulaciji reke Raške uzvodno od postojeće regulacije u dužini od 2.6 kilometara, reke Jošanice u dužini od jedan kilometar od postojeće regulacije, i reke Trnavice u dužini od 3.6 kilometara od postojeće regulacije”, rekla je Tanasković. The post Tanasković: Riješićemo problem sa regulacijom rijeka na teritoriji Novog Pazara appeared first on Sandžak PRESS.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Tanasković: Za regulaciju reka u Novom Pazaru 25 miliona evra

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 07.Sep.2023

NOVI PAZAR – Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković posetila je danas Novi Pazar i najavila da će uskoro početi radovi na regulaciji reka na teritoriji tog grada, što će obezbediti zaštitu od poplava u narednom periodu, a reč je o investiciji od 25 miliona evra....

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.