Talas stigao do Bezdana, proglašena redovna odbrana od poplava

Izvor: Blic, 05.Jun.2013, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talas stigao do Bezdana, proglašena redovna odbrana od poplava

Visok talas Dunava koji je poplavio centralnu Evropu, stigao je jutros do Bezdana pa su nadležni proglasili redovnu odbranu od poplava na sektoru do Bogojeva.

- Od jutros smo u redovnoj odlbrani od poplava jer se vodostaj približio granici od 500 centimetara. Očekujemo da Dunav narednih dana raste i do pola metra dnevno - rekao je za "Blic" Radoslav Josić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zamenik rukovodioca odbrane od poplava na sektoru D 12 od Bezdana do Bogojeva.

Pročitajte još Poplavni talas na Dunavu čekaju spremne ekipe sa 20.000 džakova peska Marić: Država ne sme da štedi na odbrani, mogli bi da budemo poplavljeni kaou Evropi

On ističe da su spremni za nadolazeći talas i da su ekipe na terenu već odradile nekoliko slabih mesta.

- Prema prognozama, Dunav će u ponedeljak ili utorak porasti na sedam metara, što znači da će preći granicu vanredne odbrane. Očekujemo da se ponovi situacija iz 2006. godine kada je nivo reke bio 736 centimetara, ali ne više od toga - kaže Josić.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poplavni talas stigao do Bezdana

Izvor: Večernje novosti, 05.Jun.2013

BEOGRAD - Visok talas Dunava koji je poplavio centralnu Evropu, stigao je jutros do Bezdana pa su nadležni proglasili redovnu odbranu od poplava na sektoru do Bogojeva."Od jutros smo u redovnoj odbrani od poplava jer se vodostaj približio granici od 500 centimetara. Očekujemo da Dunav narednih dana...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.