TV publika na putu ozdravljenja?

Izvor: RTS, 25.Jan.2011, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TV publika na putu ozdravljenja?

Nijednog dana tokom januara, rijaliti programi nisu bili najgledanije emisije na domaćim televizijama. Prvi mesec 2011. doneo je interesantan preokret, pa se stiče utisak da je poplava takvih programa počela da radi protiv njih.

Prvi mesec 2011. godine, doneo je interesantan preokret. Nijednog dana januara, rijaliti programi nisu bili najgledanije emisije na domaćim televizijama. Kao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poplava tih programa počela da radi protiv njih.

Prema podacima agencije Nielsen Audience Measurement, najgledanije emisije u Srbiji, u januaru 2011. godine, bile su serije Moj rođak sa sela (32,2 odsto) i Selo gori, a baba se češlja (30,9 odsto), emitovane na RTS 1.

Na trećem mestu nalazi se Dnevnik Javnog servisa u 19.30 (23,4 odsto), a iza njega je film Selo gori... i tako (20,6 odsto), takođe, emitovan na RTS 1. Peto mesto zauzima rijaliti šou Dvor - useljenje (19,2 odsto), emitovan na Televiziji Pink.

Najnoviju epizodu serije Moj rođak sa sela videlo je više od 47 odsto gledalaca, koji su u nedelju bili ispred TV ekrana. Dvor je pratilo 31 odsto gledalaca.

Premijernu epizodu serije Selo gori, a baba se češlja, emitovanu u subotu uveče na prvom programu RTS-a, gledalo je skoro 56 odsto TV publike te večeri.

Rijaliti šou Dvor - izbacivanje, istovremeno emitovan na TV Pink, pratilo je 34 odsto gledalaca.

Rijaliti program Televizije Hepi Parovi, ne ulazi na listu 100 najgledanijih emisija u Srbiji.

Tradicionalna prednost očita je u godišnjem, mesečnom, nedeljnom i dnevnom poređenju jutarnjih programa RTS-a i Pinka.

U subotu, uz RTS se budilo 42 odsto gledalaca, a uz TV Pink 20 odsto.

U nedelju, Jutarnji program RTS-a gledalo je skoro 43 odsto TV populacije, a Jutarnji program Pinka 17, 5 odsto.

Od prva 23 dana ove godine, programi RTS-a imali su veću gledanost, čak 19 dana.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.