TROPSKA VRELINA NADOMAK SRBIJE! Zaboravite na OLUJU, POPLAVE i KIŠE, stiže nam PAKLENO LETO

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2019, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TROPSKA VRELINA NADOMAK SRBIJE! Zaboravite na OLUJU, POPLAVE i KIŠE, stiže nam PAKLENO LETO

Vraćaju nam se topli dani!

Do kraja meseca, prema prognozama meteorologa, očekuju nas još dva tropska talasa, a potom i paklenih 40 stepeni u avgustu.

Temperatura kreće da raste već od danas, kada će, prema najavi meteorologa Đorđa Đurića, doći do formiranja toplije vazdušne mase, pa će živa u termometru skočiti na 30 podeok i na tome se neće zaustaviti.

- Maksimalna temperatura u petak i subotu biće do 32 stepena, a u nedelju i ponedeljak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << do 35 - kaže Đurić i dodaje da za sada možemo da zaboravimo na olujno nevreme i kišu jer je pred nama veoma suv period.

Mali predah od vrućina, prema rečima stručnjaka, uslediće oko 25. jula, kada se očekuje pad temperature ispod 30 stepeni.

Posle kratkotrajnog zahlađenja ponovo nam, pred kraj jula, stiže novi tropski talas koji će nam doneti vrućine sa temperaturama do 35 stepeni.

Međutim, živa u termometru se neće zadržati na ovom podeoku, već će sredinom avgusta ponovo prelaziti 40 stepeni.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.