TENT u Obrenovcu 30 odsto manje struje na zimu

Izvor: BKTV News, 10.Jun.2014, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TENT u Obrenovcu 30 odsto manje struje na zimu

Direktor Termoelektrana “Nikola Tesla” (TENT) u Obrenovcu Čedomir Ponoćko izjavio je da će, zbog posledica poplava i manje isporuke uglja iz Kolubare, početkom zime ova termoelektrana i najveći proizvodjač struje u Srbiji proizvoditi oko 30 odsto manje električne energije u odnosu na plan.
 
 
 
On je na svečanosti u Ambasadi Češke >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Republike u Beogradu povodom donacije EPS-u istakao da je TENT je spreman za zimu, ali da će nedostajati uglja. Naime, iz Kolubare u TENT sada dovozi oko 40.000 do 45.000 tona uglja na dan, a za mesec dana očekuje se da ta količina dostigne 65.000 tona, što je dovoljno za oko 60 odsto proizvodnje te termoelektrane, naveo je Ponoćko i dodao da je zimi uobičajeno dopremanje oko 90.000 tona uglja dnevno iz Kolubare. U toku leta neće biti problema, ali već od oktobra i novembra, kada poraste potrošnja struje, TENT neće biti u stanju da isporučuje onoliko struje koliko je planirano, rekao je Ponoćko.
Zamenik generalnog direktora EPS-a Životije Jovanović izjavio je da će se EPS maksimalno potruditi da tokom zime obezbedi sigurnost snabdevanja potrošača strujom i da će, ako bude trebalo, uvoziti potrebne količine struje, ali je pre svega prioritet da se do zime osposobe za rad kolubarski kopovi koji su poplavljeni.
 
Izvor: bktvnews

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Manje struje, ali restrikcije ne prete

Izvor: Politika, 11.Jun.2014, 11:33

Od proizvodnje uglja, ali i stanja na akumulacijama, zavisiće potencijalni uvoz nedostajuće električne energije, poručuju iz EPS-a ..Termoelektrana „Nikola Tesla” u Obrenovcu će, zbog posledica poplava i manje isporuke uglja iz „Kolubare” početkom zime proizvoditi za oko 30 odsto manje...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.