Svrljig posle poplave

Izvor: RTS, 24.Maj.2012, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svrljig posle poplave

Pre dva dana, sprečena je poplava koja je pretila dvama naseljima u Svrljigu. Voda iz nabujalog Lukavičkog potoka zaustavljena je na vreme ali su, zbog kiše koja stalno pada, meštani i dalje u pripravnosti.

Voda iz Lukavičkog potoka, koja je pre da dana preplavila ulice u dva svrljiška naselja, povukla se i situacija je trenutno stabilna.

Voda se nije povukla, a da ne napravi štetu. U nižim delovima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << grada uništila je stvari u prizemlju pojedinih objekata, među kojima je i kuća Živorada Velojića.

Zahvaljujući blagovremenom reagovanju, izbegnute su veće posledice. Građani su najviše strahovali od izlivanja Svrljiškog Timoka.

Prema  rečima Igora Davidovića, iz JKP "Svrljig", napravljen je takozvani zečji nasip i sprečeno plavljenje poljoprivrednog zemljišta i stambenih objekata u tom delu Svrljiga. Preusmeren je tok vode i vraćen u korito Timoka.

Štete na objektima i zemljištu tek se procenjuju.

"Znamo da u pojedine objekte voda ušla i tu je došlo do štete, upropašten je nameštaj i slično", kaže  Tatjana Lazarević, odbornik Opštine Svrljig. "U stambenim zgradama, podrumi su bili puni vode."

Zbog kiše koja povremeno pada, u opštini Svrljig su i dalje stalno u pripravnosti.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.