Svilajnac: Čekaju Kecmana u obnovljenom vrtiću

Izvor: Večernje novosti, 02.Jul.2014, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svilajnac: Čekaju Kecmana u obnovljenom vrtiću

VIŠE od četiri stotine mališana, koje je majska poplava privremeno proterala iz njihove kuće, vrtića „Dečja radost“, zauvek će pamtiti ime Dušana Kecmana, proslavljenog košarkaškog asa, koji je sav prihod sa oproštajne utakmice kojoj je prisustvovalo 6.000 ljudi, namenio njima. Mesec i po nakon što im je podivljala reka Resava odnela igračke, krevetiće, slikovnice i nameštaj, i ozbiljno potkopala zidove učionica, manja >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << grupa mališana dane sa vaspitačicama provodi u prostorijama OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“. Vaspitačice im objašnjavaju da će se brzo vratiti zahvaljujući dobrim i humanim čikama, a oni već pominju ime košarkaša Dušana Kecmana: - Po povratku sa utakmice u Beogradu, kojoj je prisustvovalo i 60 mladih svilajnačkih volontera i fanova poznatog košarkaša, pričala sam deci i njihovim vaspitačicama o divnoj atmosferi u „Pioniru“ i Dušanovoj humanosti - kaže Zorica Đorđević, direktorka „Dečje radosti“. U poluvremenu utakmice, kada je Kecman izrazio zahvalnost ljudima koji pomažu obnovu vrtića u Svilajncu, direktorka Zorica nije krila emocije: - Uzela sam mikrofon i u ime dece i njihovih roditelja, kao i u ime Svilajnca, zahvalila sam se ovom velikom humanisti i brojnoj publici. Direktorka veruje da će Kecman biti njihov gost u obnovljenom vrtiću. Direktorki „Dečje radosti“ je predloženo da se jednoga dana na zidu ove ustanove nađu zajedno fotografija Kecmanove čuvene trojke sa Cibonom u Zagrebu i snimak sa humanitarne utakmice, sa potpisom „Dušan Kecman - trojka za titulu, desetka za humanost“. ZAHVALNOST Svilajnac je zahvalan Kecmanu na humanosti, ali i Leontini i Minji Suboti i brojnim drugim umetnicima humanitarnog koncerta u „Madlenijanumu“, takođe za dečju ustanovu u Svilajncu, zatim gradu Zaječaru, Rajfajzen banci i drugim donatorima, odnosno Fondu B92, koji će zajedno sa novim humanim ljudima omogućiti mališanima Svilajnca predškolskog uzrasta da se brzo vrate u svoj dom.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Svilajnac: Fondacija “Novak Đoković” saniraće štetu u vretićima

Izvor: Blic, 03.Jul.2014, 12:33

Fondacija “Novak Đoković” preuzeće saniranja štete na dva od tri objekta vrtića “Dečja radost” u Sviljancu, objavljeno je na sajtu ove fondacije. Centralni objekat biće saniran uz pomoć Fonda B92,a procenjena šteta je 700.000 evra. ..- Fondacija je posle obilaska vrtića počela pripremu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.