Svečano otvorena Osnovna škola Šamac

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Sep.2014, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečano otvorena Osnovna škola Šamac

ŠAMAC - Osnovna škola "Šamac", koja je u majskim poplavama pretrpjela veliku štetu, danas je svečano otvorena nakon višemjesečne obnove u koju je EU uložila 700.000 KM.

Školu je otvorio šef Delegacije EU u BiH Peter Sorensen, koji je istakao da je obnova škole u Šamcu bila prioritet.

Sorensen je napomenuo da je Delegaciji EU bilo važno da se na djelu vidi ta direktna pomoć koju pružaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << građanima u BiH nakon katastrofalnih poplava.

On je naveo da EU, koja je u prvoj fazi obezbijedila više od 43 miliona evra pomoći, pomaže rekonstrukciju više od 4.200 objekata i stotine puteva i mostova u BiH.

"Radićemo na zadržavanju više od 2.000 radnih mjesta", rekao je Sorensen i dodao da je Delegacija EU od samog početka bila uz građane poplavljenih područja, djelovala brzo i sa značajnim iznosom.

Načelnik opštine Šamac Savo Minić rekao je da je Osnovna škola "Šamac" prva investicija koja je u cijelosti završena i zahvalio EU, UNDP-u i svim koji su pomogli njenu obnovu.

"Imajući u vidu da je opština Šamac više od 10 dana bila pod vodom, bio je problem napraviti projekte", objasnio je Minić i kao sljedeću investiciju najavio obnovu srednje škole.

On je naveo da obnova Šamca, nakon katastrofalne poplave, ide zadovoljavajućom dinamikom.

Direktor Osnovne škole u Šamcu Slobodan Čeliković zahvalio je EU, Sorensenu, Razvojnom programu UN i svima koji su pomogli obnovu škole od temelje do krova kako bi oko 500 učenika nesmetano moglo da pohađa nastavu.

Nastavu u Osnovoj školi "Šamac" učenici pohađaju od početka nove školske godine, iako su međuvremenu obavljani završni radovi.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Završni radovi na putu Bratunac-Fakovići

Izvor: Capital.ba, 26.Sep.2014, 13:38

BRATUNAC, U toku su završni radovi na rekonstrukciji dionice regionalnog puta Bratunac-Fakovići dužine 21 kilometar. Za potpunu rekonstrukciju ovog puta Vlada Republike Srpske obezbijedila je pet miliona KM. Radovi na skidanju asfalta na ovom putu počeli su u aprilu, ali su zbog majskih poplava bili...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.