Sutra letnje izdanje Ulice otvorenog srca

Izvor: Akter, 05.Sep.2014, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra letnje izdanje Ulice otvorenog srca

Letnje izdanje manifestacije Ulica otvorenog srca biće održano sutra, a sav prihod je namenjen obnovi obdaništa koja su nastradala u majskim poplavama

Humanitarna manifestacija pod sloganom "Poplava ljubavi" biće održana na platou ispred Ateljea 212, bini ispred Doma omladine i ispred opštine Stari grad od 10 do 20 časova, najavljeno je u sredu na konferenciji za novinare u Ateljeu 212.

Predsednik upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić istakao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << da je važna stalna humanitarna aktivnost, a ne samo u trenutku velike nesreće, da bi se posle dve nedelje zaboravilo na nedaće i upravo se time bavi ova manifestacija.

On je podsetio da se Fond B92 fokusirao na decu, pa će pomoć koja će biti prikupljena u okviru Ulice otvorenog srca ići za obnovu obdaništa u Svijalncu, Valjevu, Paraćinu, Obrenovcu.

Takođe, Matić je dodao da pored slanja sms poruke na 3100 i kupovinom specijalne narukvice, građani mogu donirati knjige, sveske i školski pribor, kao i da je ovo, letnje izdanje manifestacije, podsetnik da tragedija iz maja nije zaboravljena.

On je napomenuo da Ulica otvorenog srca nije samo gradska manifestacija, pošto se na radiju B92 uživo emituje program širom zemlje, pa na taj način građani iz cele Srbije uzimaju učešće u ovom događaju.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović ukazao je na veliki značaj ove manifestacije "na koji bi svako bio ponosan, jer kako u svetu, tako i kod nas ljudi brzo zaborave na nesreće koje se dese". On je dodao da je ovo podsetnik da empatija postoji i ocenio je da je veoma važna za sve.

I predsednik opštine Stari grad Dejan Kovačević pozvao je sve građane da u subotu posete centar Beograda kako bi za ugrožene građane prikupili pomoć, ali i dali moralnu podršku, koja je po njegovoj oceni veoma važna.

U subotu će na platou ispred Ateljea 212 posetioce pozdraviti Leontina i hor "Čarolija", dok će celodnevni program upotpuniti Minja Subota, Dejan Cukić, Balkan salsa bend, Zemlja gruva, Aleksa Jelić, Bilja Krstić, Nevena Božović, Sara Jovanović, Saška Janković, Tamara Dragičević, Mina Lazarević, Ivan Jeftović i drugi.

Bina ispred opštine Stari grad namenjena je najmlađima, pa će pored horskih nastupa, deca imati priliku i da nauče kako se pravi muzika u radionici Kuc kuc Kolarac, a nešto starije posetioce zabavljaće bend "The Invisibles".

Takođe, duž Ulice otvorenog srca biće postavljeni dinosaurusi, replike iz "Dino parka" Prirodnjačkog muzeja u Svilajncu, čija je izložba postavljena ispred Galerije Prirodnjačkog muzeja na Kalemegdanu.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.