Studenička sela ponovo poplavljena, nevreme i u Topoli

Izvor: N1 televizija, 30.Jul.2018, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenička sela ponovo poplavljena, nevreme i u Topoli

Nevreme praćeno kišom i gradom zahvatilo je deo Kraljeva, a meštani naselja Beranovac i Jovac već treći put za nedelju dana se bore sa poplavama zbog kojih je ugroženo više domaćinstava. Jako nevreme praćeno jakom kišom, olujom i gradom pogodilo je danas popodne i opštinu Topola.

Obilne padavine praćene jakim vetrom, oko 16.00 časova, ponovo su zahvatile studenička sela u kojima odvodni kanali nisu mogli >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da prime veliku količinu kiše, prenose beogradski mediji.

Ekipe Sektora za vanredne situacije crpe vodu iz šest kuća u naselju Jovac, a vodene bujice prekinule su saobraćaj na deonici puta Kraljevo-Vrnjačka Banja.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu Radoica Kočović rekao je za RTS da je voda ponovo odnijela seoske puteve koji su do juče posipani.

"Palo je 57 litara kiše po metru kvadratnom", dodao je Kočović.

Oluja i grad u Topoli

Izvor: YouTube/portal- www.media-ps.rs

Opštinu Topola je danas popodne pogodilo jako nevreme praćeno jakom kišom, olujom i gradom, prenosi portal “Media – PS”.

Najgore su prošli Kalipolje, Žabare, delove Topole, Gorovič, Junkovac, Zagorica.

Olujni vetar je uspeo da u centru Topole obori stabla i ošteti parkirane automobile, u ulici Pilota Zorana Tomića. Kišna kanalizacija napravila je prave vodopade, a u dosta sela opštine trenutno nema struje.

Oborena su stabla ispod restorana Jezero na glavnom putu ka Beogradu.

Sva raspoloživa mehanizacija Javnog komunalnog preduzeća je na terenu i pomaže da se sklone nanosi i prepreke na putevima.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.