Strah nas je poplava: Odbrana Savskog nasipa u Beogradu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Mar.2023, 16:35

'Strah nas je poplava': Odbrana Savskog nasipa u Beogradu

Više od nedelju dana aktivisti i građani "kampuju" u blizini Savskog nasipa koji od poplava štiti najveću opštinu u Srbiji, Novi Beograd. Od kada je nasip sagrađen, 60-ih godina prošlog veka, to područje zaštićeno je od poplava. Dežuraju na smene kako bi zaustavili izgradnju vodovodne mreže za ugostiteljske objekte na reci, jer strahuju da bi ona mogla oštetiti nasip i ugroziti bezbednost ljudi koji tu žive. Snimatelj: Slaven Miljuš Montažer: Stanko Milovanov

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Ne davimo Beograd: U peticiji i poruke podrške čuvarima Savskog nasipa

Izvor: Danas, 29.Mar.2023

U okviru peticije "Ne damo Savski nasip" koju je za dva dana potpisalo više od 1.300 ljudi, građani su ostavili poruke podrške čuvarima Savskog nasipa u Beogradu, saopštio je danas Pokret Ne davimo Beograd.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.