Štete od poplave velike, vlada će pomoći

Izvor: Beta, 25.Jan.2015, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štete od poplave velike, vlada će pomoći

LESKOVAC, 25. januara 2015. (Beta) - Ministar za vanredne situacije u Vladi Srbije Velimir Ilić ocenio je u nedelju da su poplave na jugu Srbije napravile veliku štetu i obećao pomoć ugroženima u izgradnji bedema na kritičnim tačkama na Južnoj Moravi.

Velike štete su u Bosilegradu, Vranjskoj Banji, Surdulici, Vladičinom Hanu i u Grdelici. Oštećena je putna infrastruktura, mostovi, pojavila su se i klizišta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << a i firme su oštećene, rekao je Ilić novinarima u Grdelici.

On je naveo da će tokom dana zajedno sa opštinama napraviti zapisnike i konstatovati šta je najkritičnije i šta uraditi već danas i u toku sutrašnjeg dana i dodao da je prvo potrebno zbrinuti gradjane čiji su objekti oštećeni.

U Grdelici je Južna Morava probila bedeme na dve lokacije i poplavila puteve i desetak kuća u centru varoši.

Ministar Ilić je kazao da će u toku dana iz Beograda stići sušilice kojima će se poplavljeni podrumi osušiti. Obećao je i pomoć za podizanje bedema nedaleko od centra Grdelice, gde se Južna Morava drugi put za četiri godine izlila i poplavila put prema Predejanu.

"Poslaćemo odmah projektante da isprojektuju, da se ova najniža tačka zaštiti jer plavi čitavo naselje Grdelicu. U toku ove sezone 100 posto ćemo zaštititi i trajno rešiti problem. A biće trajno zaštićena i druga kritična mesta, kao i da se reši problem bočnih, bujičnh potoka, koji su napravili najviše problema", kazao je Ilić.

On je dodao da će se razmotriti i pitanje pomoći firmama koje su pretrpele štetu.

"Ja ću informisati Vladu šta je sve problem", kazao je Ilić.

On je sa gradonačelnikom Leskovca obišao i preduzeće "Milport", čiji je salon nameštaja uništila nadošla reka.

Ilić je obišao i sela Bričljeve i Suševlje kod Predejena gde su se delovi brda odvalili i zatrpali puteve.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.