Stefanović: Neće biti zaštićenih u policiji

Izvor: RTS, 07.Jun.2014, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Neće biti zaštićenih u policiji

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović kaže da Srbija ne može tolerisati kriminal i korupciju. Ističe da u toj borbi neće biti zaštićenih ni u policiji.

Nebojša Stefanović je, na svečanom obeležavanju Dana policije u beogradskom Sava centru, rekao da u policiji neće biti razumevanja za zloupotrebe, prenosi Beta.

Svečanost povodom obeležavanja Dana policije počela je minutom ćutanja za poginule pripadnike MUP-a Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
U spasilačkoj akciji prvih dana poplava u Srbiji poginuo je Dejan Lazarević. Milan Gujaničić preminuo je posle noćnog dežurstva u Štabu za vanredne situacije. Gorana Đorđevića je usmrtio automobil u Velikom Trnovcu, a Časlav Milenković stradao je prilikom obavljanja zadatka.

"Ne možemo da imamo razumevanja za kriminal i korupciju. U našim redovima ne sme biti zaštićenih i niko ne može da se sakrije iza značke ili čina", istakao je Stefanović.

On je naveo i da nije mogao da sluti da će se u prvim nedeljama njegovog mandata Srbija naći u vanrednoj situaciji zbog poplava i zamolio prisutne da "aplauzom ohrabrenja" pozdrave porodice pripadnika MUP-a koji su izgubili život vršeći svoju dužnost.

"Još jednom ste potvrdili da je policija uz narod i zemlju kada je najteže. Uostalom, kako to kaže naš narod, na muci se poznaju junaci", rekao je Stefanović i dodao: "Ovo sam citirao, da me ne optuže posle".

Kako je istakao, rad na terenu tokom poplava bio je "prilika da pokažemo koliko su pripadnici MUP-a spremni i koliko mogu da urade", a policajci su pokazali vrhunsku profesionalnost spasavajući ljude, dostavljajući hranu i lekove.

Ministar unutrašnih poslova je istakao da će se boriti za bolji životni standard u policiji.

Nakon toga Stefanović je uručio nagrade zaslužnim pripadnicima MUP-a, koje su za to odabrale njihove kolege i starešine.

Veljović: Rasvetljeni zločini teški milijardu evra

Direktor policije Srbije Milorad Veljović izjavio je na obeležavanju Dana policije da su pripadnici MUP-a u protekloj godini rasvetlili zločine koji su oštetili državu za oko milijardu evra, naročito u spornim privatizacijama.

On je zvanicama u beogradskom Sava centru rekao da se ove godine svečanost obeležava bez pokaznih vežbi, jer su građani Srbije bili svedoci svih aktivnosti koje su pripadnici MUP-a pružali u akcijama spasavanja.

"U pružanju pomoći svakodnevno je bilo angažovano šest do sedam hiljada policajaca. Niko od ovih ljudi nije postavio pitanje prekovremenog rada, niti je tražio nadokandu, što ih čini još većim", istakao je Veljović.

On je naglasio da interesne grupe i dalje vrše pritisak na policiju jer ugrožava njihovo postojanje, i naglasio da se neće "dozvoliti takvima da budu deo našeg sistema".

"Budućnost Srbije zavisi od svih nas. Kao što smo bili solidarni kada je bilo najteže, probajmo da budemo takvi i kada nas nevolje ne pritiskaju. Hrabro i odlučno zakoračimo u bolje sutra, za našu decu i našu budućnost. Čuvajte ovu policiju, ona je vaša policija", poručio je Veljović.

Obeležavanju Dana policije u beogradskom Sava centru prisustvovali su ministri Vlade Srbije, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej, predstavnici verskih zajednica i diplomatskog kora.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stefanović: Neće biti zaštićenih u policiji

Izvor: Radio 021, 07.Jun.2014

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je, na svečanom obeležavanju Dana policije u beogradskom Sava centru, rekao da u policiji neće biti razumevanja za zloupotrebe.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.