Stanje u Dubrovniku se normalizuje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2010, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanje u Dubrovniku se normalizuje

ZAGREB/DUBROVNIK -

Posle jutrošnje poplave u centru Dubrovnika, kiša je posle podne prestala da pada i situacija se normalizuje, saopšteno je iz hrvatskog Državnog zavoda za zaštitu i spasavanje.

Nadležne službe rade na normalizaciji stanja, a vatrogasci iz Dubrovnika imali su skoro 150 intervencija.

Bujica vode poplavila je brojne stambene objekte na području Dubrovnika i okoline, posebno u starom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << delu grada. Nivo vode na Stradunu dostizao je 40 centimetara.

Nastava je danas otkazana u većini škola u Dubrovniku.

Prema izveštaju zavoda za javno zdravstvo, voda za piće je mikrobiološki ispravna, ali se zbog pojačanog stepena zamućenosti savetuje da se prokuva pre konzumacije.

Jako nevreme s velikom količinom padavina pogodilo je jutros šire područje Dubrovnika, a u samom gradu poplavljene su mnoge kuće, lokali, dečji vrtići i drugi objekti, javljaju hrvatski mediji.

Na području Dubrovnika saobraćaj je bio u potpunosti prekinut, a gotovo svi lokali i kuće na Stradunu sbile su poplavljene, ali i prizemlje palate Sponza. Nivo vode na Stradunu dostigao je 40 centimetara.

Mediji navode da tako jaku kišu, koja je paralisala čitav grad, ne pamte ni najstariji Dubrovačani.

Za samo dva i po sata u Dubrovniku je palo više od 130 litara kiše po kvadratnom metru, a vatrogasci su intervenisali više od 50 puta.

Na nekim mestima bujice su bile toliko jake da su doslovce nosile ljude koji su pokušavali da pređu ulicu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.