Izvor: Blic, 27.Mar.2023, 13:30

Šta se i gde tačno kopa na Savskom keju: Gradski urbanista o radovima u novobeogradskim blokovima

U novobeogradskim blokovima su građani, tokom prošle nedelje, blokirali radove i organizovali proteste zbog rupa i kanala na Savskom nasipu, koji su iskopani početkom marta. Protest je bio na dve lokacije – u Bloku 70 i u Bloku 45. Dežuralo se tokom noći, zatrpavane su rupe, jer su, kažu građani, "nelegalni radovi na prekopavanju Savskog nasipa". Marko Stojčić, gradski urbanista ističe da je dizanje panike krivično delo i da nema govora da će zbog kopanja biti poplavljeni blokovi, kao i da je ova tema ispolitizovana.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Šef urbanističkog haosa: Ko je Marko Stojčić, glavni gradski urbanista koji je izviždan na Savskom nasipu?

Izvor: Danas, 27.Mar.2023

Kada su čitave prošle nedelje građani novobeogradskih blokova protestovali i dežurali na Savskom nasipu, zabrinuti zbog činjenice da je Grad Beograd počeo da prokopava branu koja čuva od poplava Novi Beograd, kako bi doveo instalacije za splavove, suprotno svim zakonima i pravilima struke i zdravog...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.