Srbija može da računa na trećinu potrebnog novca za sanaciju

Izvor: Radio 021, 29.Sep.2014, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija može da računa na trećinu potrebnog novca za sanaciju

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima Marko Blagojević kazao je danas da Srbija može da računa na ukupno pola milijarde evra od donacija i kredita, što je trećina od procenjene štete od poplava.

Blagojević ocenjuje da pomoć od donacija očekujemo na proleće.

"Mi tu pomoć još nemamo. To očekujemo na proleće. Od te pola milijarde dve petine su donacije, a tri petine su krediti. To je nešto čega moramo biti svesni", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kazao je Blagojević.

On je kazao da je pomoć za obnovu kuća do danas dobilo oko 14.000 domaćinstava pogođenih poplavama i da je za te svrhe potrošeno preko tri milijarde dinara, a da su najviše novca za obnovu donirala privatna preduzeća.

Blagojević je kazao da bi možda bilo logičnije da je država prva sredstva opredelila za povećanje kapaciteta za odbranu opština od poplava, ali da bi tada ljudi čiji su domovi stradali pomoć dobili najranije u januaru ili na proleće, što, ocenio je, "nije ljudski".
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.