Sr.Mitrovica: Nema opasnosti od poplava, očekuje se pad vodostaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2018, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sr.Mitrovica: Nema opasnosti od poplava, očekuje se pad vodostaja

Danas se sastao Gradski štab za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici, a tema bila je vrh talasa koji je najavljen za danas na reci Savi. Gradonačelnik Vladimir Sanader je istakao da opasnosti u Mitrovici nema i da se očekuje pad vodostaja narednih dana.

Vrh talasa koji je najavljen za današnji dan u Sremskoj Mitrovici rezultirao je izmerenim vodostajem od 690 centimetara na reci Savi, što je za oko dva centimetra više od prognoziranog. Reka je i dalje u okvirima redovne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odbrane od poplave.

Nakon sastanka Gradskog štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Vladimir Sanader obraćajući se novinarima istakao je da je situacija na Savi stabilna i očekuje se pad vodostaja.

Takođe, obaloutvrda je pod stalnom kontrolom, jer je reka i dalje u okvrima redovne odbrane.

Dužina odbrambene linije redovne odbrane od poplava je i dalje nepromenjena, iznosi oko 92 kilometra, dok na oko 25 kilometara Save su na snazi i dalje mere vanredne odbrane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Pančevu se očekuje opadanje vodostaja Dunava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2018

U Pančevu je danas zasedao gradski štab za vanredne situacije. Kako kažu, sve je spremno za odbranu od mogućih poplava, međutim tamo je nivo spoljašnjih voda dostigao granicu proglašenja redovne odbrane od poplava...Situacija je pod kontrolom, jer se očekuje opadanje vodostaja Dunava...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.