Spasioci evakuisali 700 putnika iz poplavljenog voza u Indiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jul.2019, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spasioci evakuisali 700 putnika iz poplavljenog voza u Indiji

Spasioci su danas bezbedno evakuisali svih 700 putnika iz voza koji je ostao zaglavljen u vodi izmedju dve stanice u blizini Mumbaja, saopštilo je indijsko ministarstvo za unutrašnje poslove.

U saopštenju kancelarije za upravljanje katastrofama u državi Maharaštra navedeno je da je voz Mahalkasmi Ekspres ostao zaglavljen u vodi koja je poplavila šine posle monsunskih kiša.

Ministar Amit Šah objavio je na Tviteru da su svi putnici bezbedno evakuisani.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Jedinica za reagovanje u vanrednim situacijama i mornarica izvele su spasilačku operaciju pošto su vlasti upozorile putnike da ostanu na svojim mestima.

Prva grupa od 150 putnika spasena je pošto je voz devet sati bio blokiran na tom mestu, udaljenom oko 90 kilometara od Mumbaja.

Voz je krenuo iz Mumbaja u petak oko 20.15 po lokalnom vremenu, pre nego što se zaglavio u vodi u 3.00 ujutro u subotu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Helikopteri spasli putnike iz voza blokiranog poplavama u Indiji

Izvor: Danas, 27.Jul.2019

Indijski vojni helikopteri i spasilački čamci pritekli su danas u pomoć za 700 putnika voza blokiranog poplavama izazvanim monsunskim kišama kod Mumbaja, saznaje se u službi spasavanja. Članak Helikopteri spasli putnike iz voza blokiranog poplavama u Indiji se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.