Izvor: JUGpress.com, 17.Jan.2021, 12:37

Sotirovski i Puzovic obišli poplavljena područja u okolini Niša

NIŠ

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i direktor „Srbijavode“ Goran Puzović obišli su poplavljena područja na jugu Srbije i razgovarali sa meštanima.

Među ugroženim mestima bili su i Popovac, Mezgraja i Trupale. Puzović kaže su se Nišava, Južna Morava i njihove pritoke vratile u svoja korita i dodaje da je sada najvažniji zadatak da se se oni koji su bili evakuisani u pojedinim mestima na jugu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Srbije što pre vrate u svoje domove.

             „U ponedeljak ili utorak biće sednica Republičkog štaba za vanredne situacije koji će biti upoznat sa detaljima na terenu kako bi smo dobili u najkraćem roku neka sredstva da završimo sve radove koji su najhitniji i vratimo sigurnost gradjanima. Da objekti koji su oštećeni budu bezbedni i da to odradimo tokom proleća. Niš je zaštićen, samo jezgro grada je zaštićeno, i sada ostaju prigradska naselja i poljoprivredne  površine. Ovde niko ništa nije radio 50 godina“, rekao je Puzović tokom obilaska naselja u okolini Niša koja su bila plavljena.

                           Ono što razlikuje Niš od drugih poplavljenih oblasti je to da su se mnogi ljudi odazvali u branjenju svojih naselja i kuća od poplava.

                        „Žitelji prigradskih naselja Niša pokazali su i solidarnost i jedinstvo one noci kada je naišla voda jer je više od 200 dobrovoljaca na lokaciji Medoševca uspelo da za kratko vreme napuni džakove sa peskom koji su dobili i koji je doneo sektor za vanredne situacije, napravi bedem i spreči da voda stigne do prvih kuća. Ono što je takođe u ovom trenutku najvažnije to je ta pravovremena reakcija Srbijavode, zato je i direktor sada ovde kako bi video šta je problem. Mi smo godinama imali problem sa Vitkovcem u okolini Aleksinca i to je trajno rešeno. Sada želimo da Srbijavode tako sada reše i ovaj problem na teritoriji GO Crveni krst.Grad je spreman da meštanima svih prigradskih naselja, pa i ovima koji pripadaju GO Crveni krst izađe u susret za druge stvari kao što je, recimo, kanalizacija, odvod atmosferskih padavina i rešavanje stvari koje su i ingirenciji lokalne samouprave“, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                      Predsednik GO Crveni profesor dr Miroslav Milutinović je istako da su gradjani prezadovoljni zbog dolaska gradonačelnice i direktora Srbijavode.

                      „Siguran sam da će ovaj bedem biti regulisan kao i ovaj deo reke i da će meštani posle 20 godina konačno biti bezbedni“, kazao je Milutinović.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.