Solorano: Srbija mora da bude spremna za nepogode

Izvor: Blic, 12.Mar.2015, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solorano: Srbija mora da bude spremna za nepogode

Najvažnija lekcija koju je Srbija naučila iz poplava je da mora da bude spremna za nepogode i na nacionalnom i na lokalnom nivou i u budućnosti je potrebno unaprediti koordinaciju izmedju republičkih i lokalnih vlasti, rekla je koordinatorka UN u Srbiji Irena Vojačkova Solorano.

Ona je za RTS izjavila da UN izrađuje plan za Vladu za period od tri do pet godina, koji će pomoći da Srbija bude spremna ne samo za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poplavu, već i za druge nepogode.

"Najveći test je to da li ćemo imati još jednu nepogodu, a ja se nadam da nećemo. A ovim planom su predvidjene redovne simulacije nepogoda, kako bismo bili spremni", rekla je Solorano.

Ona je dodala da ceo svet pokušava da nađe pravi sistem preventivnih mera od elementarnih nepogoda i da je 2015. godina veoma značajna, jer počinje da se radi na ciljevima održivog razvoja.

"Milenijumski ciljevi razvoja su dosta dobro ostvareni i u Srbiji, mi se bavimo njegovim praćenjem u okviru tima UN u Srbiji. Na globalnom nivou dosta toga je uradjeno, ali još mnogo toga ostaje. Zato ćemo imati konferencije na kojima ćemo razmatrati promenu klime, razvoj i način finansiranja razvoja u budućnosti", zaključila je Solorano.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Solorano: Srbija mora da bude spremna za nepogode

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Mar.2015

Najvažnija lekcija koju je Srbija naučila iz poplava je da mora da bude spremna za nepogode i na nacionalnom i na lokalnom nivou i u budućnosti je potrebno unaprediti koordinaciju između republičkih i lokalnih vlasti, rekla je koordinatorka UN u Srbiji Irena Vojačkova Solorano...Ona je za RTS izjavila...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.