Smanjiti štete od poplava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2021, 19:35

Smanjiti štete od poplava

Predstavnici MUP-a danas su na sastanku sa nadležnima u Vranju razmatrali mere koje treba preduzeti u narednom periodu kako bi se smanjili rizici i šteta od eventualnih poplava i drugih vanrednih situacija.

Kako je saopštio MUP, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Bojan Jocić održao je u Vranju sastanak sa gradonačelnikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vranja i komandantom i načelnicima štabova za vanredne situacije Pčinjskog upravnog okruga.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Sektora za vanredne situacije i Republičkog štaba za vanredne situacije.

Državni sekretar Jocić je istakao da je cilj ovih sastanaka definisanje kritičnih tačaka i mera koje treba preduzeti kako bi se sprečila i smanjila šteta prouzrokovana elementarnim nepogodama.

"Cilj nam je da vidimo kako možemo da rešimo bujične vodotokove, da ih očistimo i preduzmemo sve druge mere i time svedemo na minimum posledice koje mogu nastati po privredne i stambene objekte, ali i ljudske živote i njihovu bezbednost", rekao je Jocić.

Prema njegovim rečima, ovo je samo prvi u nizu sastanaka koje je inicirao komandant Republičkog štaba za vanredne situacije i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, a koji treba da daju konkretna rešenja i sistematičan pristup u rešavanju ovih problema.

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Maja Mačužić Puzić naglasila je da od predsednika opština i gradonačelnika očekuje da budu proaktivni, da učestvuju u pripremi projekata, određivanju prioriteta i da ukažu na kritične tačke za koje im je potrebna pomoć Republike.

Načelnik Republičkog štaba za vanredne situacije Luka Čaušić rekao je da se prvi put na ovako sistematičan način pristupa preventivnim aktivnostima, ne samo kada su u pitanju poplave, već i požari i druge elementarne nepogode.

Čaušić je naveo da je cilj da se definišu krizne tačke i napravi akcioni plan na osnovu kojeg će se krenuti u saniranje i rešavanje problema koji postoje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.